پیامبر اکرم (ص): بهترین مردم کسی است که هم‌نوعان از او بهره‌مند گردند. بازگشت به صفحه نخست امروز:

اصول حاكم بر مؤسسه خيريه

1- قانون مداري: مؤسسه داراي ضوابط، روابط و ساز و كار مشخص و تعريف شده است و افراد خود را ملزم به رعايت آنها مي دانند.

2- عدالت خواهي: مؤسسه هم در مورد اعضاي خود و هم در مورد خدماتي كه به مردم ارايه مي كند بر رعايت عدالت و ترويج عدالت جويي و عدالتخواهي تأكيد مي كند.

3- مردم محوري: مؤسسه در انجام فعاليت هاي خود نيازمند مردم بوده و در راستاي خدمت به مردم شكل گرفته است.

4- تعالي بخشي: مؤسسه بر آن است با انجام فعاليت هاي خود زمينه هاي رشد و بالندگي اعضا و مردم را كه مؤسسه به آنها خدمات ارايه مي دهد فراهم سازد.

5- تقوي پيشگي: مؤسسه در تمام زمينه هاي فعاليتي خود بر رعايت تقوي اعضا تأكيد دارد و برآن است تا با فعاليت هاي خود به ارتقاي تقوا و ارزش هاي اسلامي در جامعه كمك نمايد.

6- خودجوشي و نياز طبيعي: مؤسسه بنابر نياز طبيعي ناشي از شرايط فكري، محيطي، انگيزش ها، خصوصيات و آرمان هاي ديني، اخلاقي و معنوي مشترك هيأت مؤسس و جامعه و به صورت خودجوش به وجود آمده است.

7- هدف و تعهد مشترك: افراد مؤسس داراي هدف مشترك بوده و ساير افرادي كه بعداً به عضويت مؤسسه در مي آيند، براساس هدف تعيين شده دراساسنامه مؤسسه فعاليت نموده و نسبت به آن متعهد مي باشند. لذا پايداري اين مؤسسه مبتني بر استواري اهداف و استمرار آن خواهد بود.

8- برنامه و فعاليت مشخص: مؤسسه در راستاي دستيابي به اهداف خود داراي برنامه ها و موضوع فعاليت در يك بخش يا رشته هاي مشخص مي باشد كه ممكن است در طول زمان يا به دليل ايجاد تحولات تازه، اصلاح، تبديل، تغيير و يا تحول پيدا كند. اما اين تغييرات مسير مشخص دارد و به مفهوم آشفتگي و بي برنامه بودن نخواهد بود.

9- جلب مشاركت و عضويت: مؤسسه به دليل دارا بودن ماهيت مردمي همواره در پي جلب مشاركت اعضاي جديد براي دستيابي به قدرت عمل بيشتر و گسترش دامنه فعاليت و اثربخشي در موضوع فعاليت خود مي باشد. بنابراين عضو گيري و پذيرش عضو جديد لازمه ادامه فعاليت اين مؤسسه بوده و هر عضو در مؤسسه داراي جايگاه، نقش و وظيفـــه مشخص مي باشد.

10- هويت و شخصيت مستقل: مؤسسه داراي شخصيت حقوقي و هويت مردمي بوده و مديريت مؤسسه (تصميم گيري ، برنامه ريزي و ارزيابي ) مستقل از دولت و دستگاه هاي اجرايي است. البته مؤسسه و مجموعه دولت داراي ارتباط و تـأثيرات متقابل مي باشند.

11- مشاركت و مسئوليت پذيري: مؤسسه عمدتاً سودجو نبوده و داراي اهــداف فرهنگــــي و اجتمــــاعي مي باشد كه با مشاركت و مسئوليت پذيري اعضا تكوين مي يابد و هر عضو خود را در اهداف و برنامه هاي آن سهيم و مسئول مي داند.
 

Copyright © 1386 http://kmehr.coo.ir All rights reserved. Designed by Mohsen Nowruzi